Matematik

Brøker

28. august 2012 af MatildeB94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke denne opgave, så søger lidt hjælp - tak på forhånd (:

 


Brøkerne er blevet forkortet/forlænget, find x;

 

       6       x
a)    -   =   -
       8       4

 

      3       9
b)   -   =   -
      7       x

 

     1       x
c)   -   =   -
     4      8b


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af Krabasken (Slettet)

Gang overkors - så får du nemme ligninger:

8*x = 6*4

8x = 24

x = 3

osv.

;.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal isolere x i hver ligning.

a) Gang med 4 på hver side

b) Gang med x og gang med 7/3 på hver side

c) Gang med (8b) på hver side.


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.