Matematik

Ligningsløsning

30. august 2012 af inger91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har siddet i noget tid med denne ligning og kan simpelthen ikke få den til at gå op?
 

Jeg ved at facit er 4,2222...
 

Så er der en der kan vise hvordan den skal udregnes?

2x+3-4x=7(x-5)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af mathon

 

                       2x+3 - 4x = 7(x-5)

                       3 - 2x = 7x - 35

                       38 = 9x

                       x = (38/9)

                      


Svar #2
30. august 2012 af inger91 (Slettet)

hvorfor bliver det til 3-2x og ikke bare 3+2x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2012 af Andreww (Slettet)

2x+3-4x   =  (2x-4x+3)   =   -2x+3 = 3-2x


Svar #4
30. august 2012 af inger91 (Slettet)

Kan i forklare det med ord? for forstår ikke helt det der.

Skal man ikke fjerne lige meget fra hver side osv?

og må man bare bytte rundt på tallene i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2012 af Andreww (Slettet)

Når man løsninger ligninger gælder der forskellige ting.

Hvis du lægger noget til på den ene side, skal du lægge det samme til på den anden side.
Hvis du ganger med noget på den ene sider, skal du gange med det samme på den anden side.

Ifølge #1:

 2x+3 - 4x = 7(x-5)

       3 - 2x = 7x - 35             Her er der ikke sket noget på hver side, - udtrykkene er bare reduceret.

             38 = 9x                    Nu er der lagt 2x til på hver side. Der er samtidig lagt 35 til på hver side.

               x = (38/9)               Til sidst er der blevet divideret med 9 på hver side.


Svar #6
30. august 2012 af inger91 (Slettet)

.Okay, nu forstår jeg det :)

Tak forhjælpen!


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.