Kemi

Kemi - Oxidationstal?

02. september 2012 af caspeerrr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Det er en repetitionsopgave hvor opgaven er at udregne oxidationstallet for denne fuldstændige forbrænding af metanol. Reaktionen er afstemt, men jeg har brug for hjælp til at udregne oxidationstallene.

Opgaven:

Beregn oxidationstallene for alle atomer, som optræder i reaktionsskemaet for forbrænding af metanol.
Reaktionsskemaet ser sådan her ud: 2 CH3OH + 3 O2 -> 2 CO2 + 4 H2O

Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2012 af mathon

                    -2                      0             +4               
                  2 CH3OH   +   3 O2 --->   2 CO2   +   4 H2O

hvor intet er noteret er
                                    OT(O) = -2


Svar #2
02. september 2012 af caspeerrr (Slettet)

Hvordan ser udregningerne ud for metanol og vand?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2012 af dnadan (Slettet)

OT(H)=1

For methanol:

OT(C)+4*OT(H)+OT(O)=Ladning =>OT(C)+4*1-2=0 <=> OT(C)=2-4=-2

Håber det hjalp:-)


Skriv et svar til: Kemi - Oxidationstal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.