Andre fag

Gæt et tal

08. september 2005 af Moderatoren
Politikken har lavet en konkurrence, hvor man skal gætte et tal.

Den, der kommer nærmest, vinder 5.000 kr.

http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=395329


I kunne passende skrive her, hvilket tal I vælger og jeres bevæggrunde.

- Det er nemlig ikke så simpelt endda..

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2005 af Cas_sen (Slettet)

Men lad os starte med at fastslå at alle der gætter på tal over 66 er mindre begavede :-)

Svar #2
08. september 2005 af Moderatoren

#1
Ej du skulle ikke afsløre det:-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2005 af frodo (Slettet)

#1: ligesom et gæt PÅ 66, nok heller ej vil ske.
mit gæt vil være 29,6

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2005 af frodo (Slettet)

eller måske 22,2..

Kan ikke lige finde min logik lige nu

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2005 af ColAlf (Slettet)

Det bliver da sjovt for de matematiske journalister på Politiken at sidde og sortere dumme danskere fra ;D

En god kombination af sans for psykologi og sandsynlighedsregning - så burde den være hjemme!

Jeg gættede selv på 3,141592 (:D)

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2005 af Cas_sen (Slettet)

det er et spørgsmål og hvorvidt man betragter de øvrige læsere som dumme eller ej, var det ekstra bladet er #5 i hvert fald for lavt, svaret vil gå imod [0-2] :) en tysk avis fik vidst for nyligt et svar omkring 7-8, alene den viden får tallet til at falde yderligere :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2005 af frodo (Slettet)

pi? doubt it.. jeg valgte nu endeligt at sige 33,3

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2005 af ColAlf (Slettet)

Ej, pi er sgu for lavt - det er jeg godt klar over ;D Det var bare et forsøg på matematisk nørd-humor, som vist faldt lidt til jorden :S :D

Personligt tror jeg, at 33,3 er for højt :S

23,5 kom som kaldet til mig.

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2005 af Cas_sen (Slettet)

jeg tror på 8,3448 :-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2005 af frodo (Slettet)

var tæt ved at sige 22,2.. Men valgte at mene, at det var for "gement" hvilket 1/3 naturligvis ikke er ;)

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Logisk set: 2/3 af gennemsnittet kan kun være 66, og hypotetisk vælger alle derfor R=[0,66]. Er dette tilfældet er 2/3 af gennemsnittet 44, hvorfor 2/3 bliver mindre. Sum summarum går snittet mod 0.

Dette foregår dog ikke i praksis.

Jeg betragter således dette som en kontinuert lineær funktion, med koordinaterne (0 ; -2,8) og (7 ; 0), dvs. a = 0,4. Funktionen integreres med def: x[0,7]
Facit: 9,8. Deraf udvælges tallet, én mindre, idet andre skulle få samme idé, hvoraf en deling af gevinsten undlades. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2005 af Sentinox (Slettet)

Mit gæt:
18,031982

//sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Meget vel, hvis det skal være på den facon, så gætter jeg på

(pi)^3

Derforuden må man så forlade sig på, at Politikens ansatte kan gennemskue, at tallet (pi)^3 i decimalfremstilling er såvel uendeligt som aperiodisk. Ellers er det sgu en åndet konkurrence :-)

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. september 2005 af Duffy

Så må jeg vel osse helere være med når nu der er hele 2 lektie-GURU'er og andet godt-folk med.

Mit gæt 0 (Jah, NUL)

det næmli en sikker vinder.

For hvad er 2/3 af nul? Jah, du har gætet rigtigt - DET STADIG NUL!!

(Så må vi jo bare håbe på at alle gætter på nul for ellers går den jo ikke :( - vel?!).
Hmmm? Præmien til deling bliver jo nok noget lille. Så ved nærmere eftertanke tror jeg sgu jeg hopper fra - Adios!


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. september 2005 af Darwin (Slettet)

[50(100+1)]/101 = 50

(2/3)*50 = 33,3

Eneste antagelse: stemmerne er ligeligt fordelt.
Dette er naturligvis absurd. Lad os antage, at der ikke eksisterer "mindre begavede" (#1):

[33(66+1)]/67 = 33

(2/3)*33 = 22

Vh, Simon

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. september 2005 af Therackoo (Slettet)

Forudsat at alle der stemmer, stemmer mellem 0-66, vil middelværdien forudsætningsvis (ved mange stemmer) være approximalt 33. 2/3 af 33 er så 22.

Så jeg har selekteret at ballotere ’24,6’ som nok også er et "Crème de la crème" antagelse.

Therackoo
:D

Brugbart svar (0)

Svar #17
09. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

Det er en sjov kunkurrence, man behøver jo ikke engang at tænke. Jeg tror jeg venter med at svare til udløbsfriten, hvor jeg vil tage gennemsnittet af jeres svar herinde, og selvfølgelig kun 2/3-dele af det.

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

udløbsfriten = udløbsfristen

Brugbart svar (0)

Svar #19
09. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#17: Genialt tænkt. Vi ser blot bort fra alle de andre, som ikke bruger dette forum, men som kunne tænkes at have deltaget i konkurrencen :P

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #20
09. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

#19 Ja, men de må da have nogenlunde samme tankegang som dem herinde. De er sikkert også blevet henvist til den af dres bekendte, så de har måske diskuteret det indbyrdes ligesom der er blevet gjort herinde. Alligvel skal man nok være ret præcis med decimaler og det hele, hvis man skal vinde.

Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 62 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.