Engelsk

fremlæggelse om ''voldtægt" på engelsk

02. september 2012 af elskermig - Niveau: 9. klasse

hej derude!:-)

jeg har valgt at skrive om voldtægt til min engelsk eksamen, men jeg har igen ide om hvordan jeg skal starte med det.

please help me!:-(

ps: jeg intresser mig i dette emne.


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. september 2012 af Mpigen23 (Slettet)

Hej prøv at læse nogen artikler igennem. Du kan evt. Skrive hvordan livet kan være for den pågældende person,og hvordan fremtiden så kan se ud. Du kan lave et diasshow, Du kan finde på en historie der er baseret på virkelige hændelser. Du kan finde nogen der har oplevet det, og så kunne du måske interviewe en der har oplevet noget tragisk vedr. Voldtægt. Du kan finde grupper på nettet, som har personer som medlemmer, der har oplevet sådan noget. Der er sikkert nogrnder gerne vil interwieves og komme ud med det budskab vedr. voldtægt. Men vær' klar på at det kan blive et følelsesladet interwiev. Der er også andre talrige muligheder! :-D

 

Held og lykke! :-)


Svar #2
02. september 2012 af elskermig

mange tak!:-)

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. september 2012 af Nilletøz (Slettet)

Jeg ville nok selv starte ud med det teoretiske: Hvad er en voldtægt? Hvornår siger man, at der er tale om en voldtægt? 

Personligt kom jeg også gerne selv ind på strafferammen for voldtægt. Den danske er klart nemmest at finde, og i folkeskolen gør det vist ikke den store forskel, hvis man bare nævner, at det er i DK, vi taler om. 

Og så ville jeg nok også komme ind på PTSD: Posttraumatisk stress syndrom (post traumatic stress disorder)

Måske noget med, hvordan man hjælper ofret i henholdsvis DK, UK og US, hvis det er til at finde :) 

 

Hvis du laver et PowerPoint e.l. så smid alle links, du bruger, ind på sidste slide som litteraturhenvisning. Så kan du altid henvise til, hvor du har din information fra :) 

 

 

I forhold til strafferammen er det interessant at bemærke:

"§ 216. Den, der tiltvinger sig samleje ved vold eller trussel om vold, straffes for voldtægt med fængsel indtil 8 år. Med vold sidestilles hensættelse i en tilstand, i hvilken den pågældende er ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Stk. 2. Straffen kan stige til fængsel i 12 år, hvis voldtægten har haft en særlig farlig karakter eller der i øvrigt foreligger særligt skærpende omstændigheder." (fra: http://da.wikipedia.org/wiki/Voldt%C3%A6gt ) 

 

Mens man kan læse: 

"En ubetinget dom for voldtægt var i gennemsnit 14,8 måneders fængsel i 2001. Nu er den 20,1 måned. Samtidig steg de betingede straffe for voldtægt fra 5 måneder til 12,2 måneder i gennemsnit." (fra: http://www.b.dk/danmark/straffe-vold-og-voldtaegt-skaerpet)

 

"Det gennemsnitlige straffeniveau i voldtægssagerne ligger mellem 1½ og 2½ års fængsel til voldtægtsmanden, afhængig af om ofret kender gerningsmanden" (fra: http://forside.kvinfo.dk/tema/Viden_om_voldtaegt/Strafudmaaling_i_teori_og_praksis)

 

"Af tallene fra Justitsministeriet, der baserer sig på tal fra Danmarks Statistik, fremgår det, at det i gennemsnit siden 2005 har kostet knap to års fængsel at begå voldtægt.

Til sammenligning ligger den gennemsnitlige straf for sexmisbrug af børn under 12 år - i daglig tale pædofili - på godt tre år." (fra: http://www.denoffentligesektor.dk/nyheder/paedofili-straffes-hardere-end-voldtaegt)

 

En artikel fra en engelsk avis omhandlende, hvor længe man sidder inde for voldtægt: 

http://www.guardian.co.uk/society/2011/may/26/rape-sentence-average-eight-years-justice-figures

 

Dette kan måske hjælpe på straffen i USA, men det er desværre data fra 1992, så de er meget gamle: 

http://bjs.ojp.usdoj.gov/content/pub/pdf/PSATSFV.PDF

 


Skriv et svar til: fremlæggelse om ''voldtægt" på engelsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.