Matematik

intervaller

02. september 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Jeg har indtegnet √(x+2) men jeg kan ikke lige finde ud af om intervallet for denne funktion er [-2;∞[ eller [-2;∞]. Jeg forstår nemlig ikke forskellen på disse to måder at lave tuborgklemmer på. 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Er den åben som fx ] 2; 5[ er det alle tal imellem undtagen 2 og 5, altså vilkårligt tæt på 2 og 5.

uendelig er altid åben til højre som [-2; uendelig[

Så flg. betyder ]2 ; 10] at 10 er med men 2 ikke er .


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2012 af GHansen12 (Slettet)

Den første


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man vil skrive [-2;∞[ . Disse kantede parenteser kaldes imidlertid ikke tuborgklammer; det er den populære betegnelse for de krøllede parenteser { og } .


Svar #4
02. september 2012 af Ultraviolet (Slettet)

#1: uendelig er altid åben til højre dvs. den ikke altid er til venstre?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man starter ikke et interval med ∞ til venstre. Benytter man derimod -∞ som det venstre intervalpunkt, er dette altid åbent, som f.eks.

]-∞;7] eller ]-∞;5[ .


Svar #6
02. september 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hvad vil Dm(f) for en funktion f(x)=1/(x-2) man får nemlig en hyperbel men det er lidt svært at afgøre intervallet for Dm(f). Det er også svært at bestemme intervallet for parablen x^2-2x+3. Mit bud er at de begge har Dm(f)=  ]-∞;∞[


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Definitionsmængden for funktionen f(x) er mængden af de x, for hvilke funktionsudtrykket er defineret. Her drejer det sig om ikke at dividere med 0, så Dm(f) = {x ∈ R | x-2 ≠ 0} .

Dit bud er ikke korrekt. Det gælder dog for alle polynomier, at Dm(f) = R .


Svar #8
02. september 2012 af Ultraviolet (Slettet)

#7: Det forsætter jo ud i det uendelige! Kan du give mig et hint? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad er det, du vil have et hint til? Funktionen g(x) = x2 -2x +3 er et polynomium og har derfor R = ]-∞;∞[ som definitionsmængde. 

Den anden funktion f(x) = 1/(x-2) har den angivne definitionsmængde

Dm(f) = {x ∈ R | x-2 ≠ 0} = R \ {2}


Svar #10
02. september 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Er det korrekt at Dm(f) for f(x)=√(x2-4x+3) er ]-∞;1[  


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er ikke korrekt. Det er et ufuldstændigt svar.


Svar #12
02. september 2012 af Ultraviolet (Slettet)

svaret tilf(x)=1/(x-2) er x ≠ 2 ikke?  er dog stadig usikker på parablen


Brugbart svar (1)

Svar #13
03. september 2012 af YesMe (Slettet)

#12

Jo. For f(x) ≠ ∞ ⇒ x ≠ 2.

Det afhænger helt af hvordan opgaven lyder.


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

En definitionsmængde er en mængde. Dm(f) for f(x) = 1/(x-2) er allerede givet i #9 i to forskellige udgaver. En tredje version er Dm(f) = {x ∈ R | x ≠ 2}.

For funktionen f(x) = √(x2-4x+3) drejer det sig om, at argumentet til kvadratroden ikke må være negativt. Definitionsmængden for denne funktion er derfor

Dm(f) = {x ∈ R | x2-4x+3 ≥ 0}

og dette skal så beskrives lidt mere enkelt.


Svar #15
03. september 2012 af Ultraviolet (Slettet)

#12: 

Der står bare ar jeg skal finde Dm(f) for funktionenf(x)=1/(x-2) 

men jeg kan stadig ikke finde ud af hvad Dm(f) er for parablen f(x)=x2-2x+3. Mit bud er ]-∞;∞[ men det er forkert som Andersen11 skriver.


Svar #16
03. september 2012 af Ultraviolet (Slettet)

#14: Så Dm(f)= ]-∞,1]


Brugbart svar (1)

Svar #17
03. september 2012 af YesMe (Slettet)

#15

Han har ikke sagt noget, om det er forkert (se #9). Men man skriver blot Dm(f) = R eller Dm(f) = ]-∞;∞[


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Jeg har ovenfor skrevet, at definitionsmængden for ethvert polynomium er hele mængden R .  Funktionen, hvis graf er en parabel, er et polynomium og har derfor hele R som definitionsmængde. Genlæs #9.


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er ikke korrekt. For at bestemme definitionsmængden for funktionen f(x) = √(x2-4x+3) skal man løse uligheden

x2-4x+3 ≥ 0

som anført i #14.


Svar #20
03. september 2012 af Ultraviolet (Slettet)

#19:

så løsningen er x ≠ 2  og at den er ]-∞;1] og [3;∞[. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.