Matematik

Møntkast

03. september 2012 af Miks99 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Et eksperiment består i ét kast med fem forskellige mønter.

Hvad er sandsynligheden for:

1. at alle mønter viser krone

2. at mindst to mønter viser krone

3. at netop to mønter viser krone

4. at højst to mønter viser krone

 

Sidder og hiver håret ud på mig selv. Synes den er svær! Jeg er med på de gunstige i forhold til de mulige, men ikke hvordan det skal sættes op. Please kom med noget hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af peter lind

Det er en binomialfordeling med n=5, p=½


Svar #2
03. september 2012 af Miks99 (Slettet)

Så skal jeg så lige have forklaret hvad det betyder :-)


Svar #4
03. september 2012 af Miks99 (Slettet)

Er overhovedet ikke med på det der...


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2012 af YesMe (Slettet)

#4

Det er fordi, det ikke er en opgave for 9. klasse niveau.


Svar #6
03. september 2012 af Miks99 (Slettet)

Men det er en blækregningsopgave som skal afleveres onsdag. Så er jo nødt til at få det lavet. Synes nu også det er en besværlig opgave!


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2012 af peter lind

Der må stå noget i din bog om det, som giver er bedre forklaring end.jeg kan give. Formlen for binomialformlen står lige under skemaet. Nedenunder er der en boks, hvor man kan få det fornødne beregnet. Det kan også beregnes i regneark og CAS værktøjer


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Prøv evt. at opskrive alle 32 kombinationer, f.eks KPKKP.

Så kan du i hver opgave tælle  og henvise til de 32.

Skriv f.eks. :

sandsynlighed= gunstige/mulige = 5/32 osv.


Skriv et svar til: Møntkast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.