Matematik

v(t) = s'(t)

03. september 2012 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen

 

Spørgsmålet lyder som følgende:

En person, der sidder i et pariserhjul, bevæger sig i en lodret cirkel. Under en rundtur er sædets højde over jordoverfladen givet ved h(t) = a - b·cos(ct). Hvor t angiver tiden og a, b, c er vilkårlige konstanter.

a = 10, b = 5 og c = pi/5 og 0<t<10

 


e) Find tidspunkterne hvor sædets lodrette hastighed er mindst og størst og bestem disse hastigheder.
 

Hvordan skal jeg udregne denne opgave? Gerne med udregninger vis muligt...


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af YesMe (Slettet)

Hint

h'(t) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2012 af mathon

     h(t) = 10 - 5·cos((π/5)·t) = 10 - 5·cos((π/5)·(to+Δt)) = 10 - 5·cos((π/5)·to+(π/5)·Δt))

                                      (π/5)·Δt) = p·π          p∈{0,1}

                                      Δt = p·5

                                     

     h '(t) = -5·(-sin((π/5)·t) · (π/5)  = π·sin((π/5)·t)

        


Svar #3
03. september 2012 af ChristianOl (Slettet)

Mnge tak forstår det godt nu :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

#1

Hastigheden er størst. Ikke højden!

Det må vel være h''(t) = 0.


Skriv et svar til: v(t) = s'(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.