Matematik

Statestik vanskeligheder!

03. september 2012 af Lovely (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folkens!

1.g var ikke så nemt som jeg troede! Vi fik nogle opgaver med noget statestik, og jeg kan ikke finde ud af formlerne til noget af det + hvad min gamle og forvirrede lærer mener med det han skriver.

Her har I data: 1.5 - 3 - 3 - 3 - 3 - 6 - 6 - 6 - 6 - 6      - altså 10 observationer i alt!

Min lærer skriver så:

 

Tilføj en kolonne til tabellen hvori produktet af observationernes frekvenser og kvadratet på differensen mellem observationerne og deres middeltal beregnes. Bestem variansen, dvs summen af tallene i kolonnen. Bestem spredningen, dvs kvadratroden af variansen.

 

Hvad mener han og hvodan kan jeg løse denne opgave?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

gennemsnit = 43.5/10  =  4.35

 

værdi          frekvens         frekvens *(værdi-gennemsnit)2

-------------------------------------------------------------------------------

1.5                   1                   1*(1.5-4.35)2  =    8.1225

 3                     4                   4*(3-4.35)2     =    7.2900

 6                     5                   5*(6-4.35)2     =  13.6125

                                                      Sum      =  ______    = Varians

                                                    √ _____  =  ______    = Spredning

 


Svar #2
03. september 2012 af Lovely (Slettet)

Skal variansen være så høj? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Nej du har vist ret...  frekvensen skal være decimaltal, f.eks. 0.5 i stedet for 5.


Svar #4
03. september 2012 af Lovely (Slettet)

Ud fra det du så har skrevet, bliver variansen 2,9025 og spredningen 1,7038. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det lyder rigtigt nok!


Svar #6
03. september 2012 af Lovely (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Statestik vanskeligheder!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.