Matematik

retningsvinkel

03. september 2012 af karee85 (Slettet)

Hvordan finder man en retningsvinklen for en vektorer?

for ex: AB : (40;130)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af peter lind

tan(v) = y koordinat / x koordinat eller mere generelt u = |u|(cos(v), sin(v). Hvis x = 0 y≠0 er det 90 eller 270º afhængig af fortegnet for y. Lav evt en tegning


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

ja, tan-1(130/40) ... husk at bruge grader og ikke radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

At benytte tan giver kun vinklen modulo π (eller mod 180º) . Man skal benytte kendskabet til både sin(v) og cos(v) for at bestemme retningsvinklen entydigt modulo 2π (eller mod 360º).


Skriv et svar til: retningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.