Matematik

HjÆÆÆLP til Mat aflevering imorgen :(

03. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

Hej allesammen

Jeg har svært ved en opgave som er til imorgen. Måske kunne noget hjælpe :(

 

I en model for vægten aborrer i Gurre sø antages det at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion ad længden L (målt i cm) er typen 

W (L) = b * l

Bestem en forskrift for W når det oplyses at W (7.1)= 5.5 og W(14.3)= 58.4 

 

Håber nogen kan hjælpe mig med at forstå denne opgave da det som sagt haster lidt :((


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af mathon

brug

                          W2/W1 = (L2/L1)a

                          58,4/5,5 = (14,3 / 7,1)a


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er jo godt at være ude i god tid.

Løs ligningssystemet

b · 7,1a = 5,5

b · 14,3a = 58,4


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2012 af susubu (Slettet)

Se denne tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2012 af susubu (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=397381


Svar #5
03. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

Jeg forstår kun lidt 

kan i evt forklare lidt nærmere med tekst?

til Marathon: Hvorfor dividerer du?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Put de 2 talsæt ind i ligningen - så får du 2 ligninger, een for hvert talsæt, som vist i svar #2.

F.eks. når L=7.1 er W=5.5.

Løs disse to ligninger som 2 ligninger med 2 ubekendte. (isoler a). Evt. med lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Når man dividerer de to ligninger med hinanden, fremkommer der en ligning i a alene, som så kan løses.


Skriv et svar til: HjÆÆÆLP til Mat aflevering imorgen :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.