Matematik

ligningssystemer

04. september 2012 af Dffd (Slettet)

Hej. Jeg har brug for at regne sådan en type opgave ud uden brug af cas

 

Nogen der kan hjælpe, eftersom jeg ikke har lært hvordan med regner ud med tre ubekendte

 

Løs ligningssystemet:

 

2x-3y+z=8

x+2y-z=-1

2x+3y+2z

 

Jeg vil prøve igen at regne det ud - derefter skriver jeg mit resultat ind.. men hvis det er forkert, ønsker jeg virkelig hjælp


Svar #1
04. september 2012 af Dffd (Slettet)

Kan jeg ikke finde ud af :(((((((


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2012 af mathon

 

               2x+3y+2z   ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2012 af PeterValberg

den tredje ligning mangler et lighedstegn og den højre side :-)

2x + 3y + 2z = ???

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2012 af mathon

    I:     2x-3y+z=8                      
    II:     x+2y-z=-1
               adder I og II
    III:    2x+3y+2z = ???

    IV:   3x - y = 7


Svar #5
05. september 2012 af Dffd (Slettet)

2x + 3y + 2z=3

 

Jeg forstår ikke hvordan man gør det.. vil meget gerne se udregninger, fordi der er så mange af den slags opgaver og jeg kan ikke se, hvordan man skulle kunne regne dem ud, da jeg aldrig har haft med 3..


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man kan benytte substitutionsmetode eller lige store koefficienters metode.

I:     2x -3y +z = 8
II:    x +2y -z = -1
III:  2x +3y +2z = 3

Lægger man ligning I og Ligning I sammen får man

I+II:   3x -y = 7

Ganger man ligning II med 2 og lægger det til ligning III får man

2·II + III: 4x +7y = 1

Vi har nu reduceret problemet til 2 ligninger i de to ubekendte x og y. Gang (I+II) med 7 og læg det til (2·I+II):

7·(I+II) + (2·II+III):    25x = 50, hvoraf x = 2, y = 3x-7 = -1, z = x+2y+1 = 1


Svar #7
05. september 2012 af Dffd (Slettet)

Hvorfor skal det ganges med 2 og 7?


Svar #8
05. september 2012 af Dffd (Slettet)

Gang (I+II) med 7 og læg det til (2·I+II): Det er vel (2*II+III) her ..

7·(I+II) + (2·II+III) og det samme her (2*II+III)? :    25x = 50, hvoraf x = 2, y = 3x-7 = -1, z = x+2y+1 = 1


Skriv et svar til: ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.