Matematik

linær regression

04. september 2012 af donnapigen (Slettet)

I en model antages det, at det årlige udslip af CO2 (målt i mio. ton) fra OECD- landene som funktion af antal år efter 1990 kan beskrives ved en lineær funktion  . Benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for 

og på min lommeregner har jeg fået disse tal "Titel" "Lineær regression (a+bx)"

"RegEqn" "a+b*x"
b 11095.200819672
a 119.70901639344
"r²" 0.9678130116672
"r" 0.98377487855058
"Resid" "{-22.200819672,-118.7459016392,199.7090163936,115.87295081984,101.1639344264,-145.54508196704,-130.25409836048}" 

men kan ikke huske hvordan man bestemmer en forskrif

er der nogen der kan hjælpe?   


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af peter lind

Se de 3 første linjer i udskriften.  y = a+bx,  b= 11095.200819672   a =119.70901639344. Du skal lige være opmærksom på ata og b har byttet betydning i forhold til hvordan man bruger dem i gymnasiet


Svar #2
04. september 2012 af donnapigen (Slettet)

det vil sige den hedder F(x)=199,709*x11095,2? ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2012 af peter lind

Nej. Du har ikke lagt mærke til at a og b har byttet betydning. Iøvrigt mangler der et + tegn samt din a værdi ikke stemmer med det oplyste i #0


Skriv et svar til: linær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.