Matematik

Andengradspolynomium

05. september 2012 af milla4200 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

 

Jeg er igang med en opgave som lyder således:

"Bestem b og c i polynomiet f(x) = x2  + bx + c . Når rødderne er x1 = 2 og x2 = -3"

 

 hvilken metode skal jeg bruge for at finde b og c? har virkelig prøvet mig frem men fandt ingenting.. Tak for på forhånd! 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der skal gælde, at f(2) = 0 , og f(-3) = 0 . Indsæt disse x-værdier, hvorved fremkommer to små ligninger til bestemmelse af b og c.


Svar #2
05. september 2012 af milla4200 (Slettet)

Mener du at f(2)=0^2+b*0+c           og                f(-3)=0^2+b*0+c? eller hvordan præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, jeg mener præcist det, jeg skrev, at f(2) = 0 og f(3) = 0 . Indsæt x = 2 og dernæst x = 3.

x = 2:     f(2) = 22 + b·2 + c = 0

x = 3:     f(3) = 32 + b·3 + c = 0


Svar #4
05. september 2012 af milla4200 (Slettet)

Nu kan jeg bedre forstå det, tusind tak! :)


Svar #5
05. september 2012 af milla4200 (Slettet)

skal jeg egentlig også finde diskremenanten?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2012 af SuneChr

     22   +  2·b  +  c  = 0

(- 3)2 + (- 3)·b + c  = 0

Løs ligningssystemet.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Træk den første ligning fra den anden ligning, så finder man b, og så findes c af en af de to ligninger.


Svar #8
05. september 2012 af milla4200 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.