Matematik

Tangent og differentialregning

06. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Jeg har fået en opgave for i matematik, men har forgæves forsøgt at finde ud af den. Please hjælp mig! 

Bestem tangenten til y = x^2 i punktet (-5,25). 

Jeg forstår godt hvad en tangent er, men ved ikke hvordan jeg skal finde den ud fra disse oplysninger. 

 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af YesMe (Slettet)

Benyt

y + f(x0) = f'(x0)(x-x0)    hvor x0 = røringspunkt

sdfksjfsj sfiogj sfiogjsfiodgj iosefgjsrioj ref ... ok?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af HenrikKrog (Slettet)

Hvis du differentierer y = x2 og herefter sættes x = -5, ja så finder du tangentens hældning i det givne punkt. herefter kan du så indsætte dine oplysninger i linjens ligning. Tangentensligning kan selvfølgelig også bruges.

Hvis du ikke forstår kan du evt. søge på http://gymnoter.dk/matematik.html note 29

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2012 af SuneChr

# 1 Hvad er det for fjollede og uforståelige tilføjelser, du gør, også i en anden tråd?

For øvrigt er tangentligningen ikke korrekt.


Svar #4
06. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Når du siger, at jeg skal differentierer y = x2, hvad mener du så? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Generelt

...#1 er forkert. Den generelle formel for en tangent til en graf for en funktion f i punktet (x,f(x0)) er givet ved:

...y =f(x0)+ f'(x0)(x-x0)    hvor x0 = røringspunkt

Dit tilfælde:

...Tangentens ligning er givet ved: y=f(-5)+f'(-5)(x-(-5))

...Vi kender allerede f(-5)=25

...Du finder f'(-5) ved først at differentiere funktionen og derefter sætte -5 ind på x's plads i den nye funktion.

...Derefter stiller du det op, som jeg har gjort,  og ganger ind i parantesen, hvis du vil.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...#5: Rettelse Jeg mener i punktet (x0,f(x0))


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2012 af mathon

eller skrevet
             
          tangentligning i (-5,25)

                             y = f '(-5)·x + b      gennem (-5,25)


Skriv et svar til: Tangent og differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.