Matematik

cirkler og vinkler

06. september 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er usikker på en opgave:

 

jeg har fået opgivet tre punkter som danner en trekant. Først skal man vise den er retvinklet.Og derefter udregne de spidse vinkler.

A(-1,1) B(1,5) C(11,0)

Jeg har sat AB ¤ CB = 0

for at få den rette vinkel og vise den er retvinklet.

Kan jeg da sætte (-1 over 1) ¤ (1 over 5) = 0 ? Eller skal man gjøre det anderledes?

 

Jeg vil regne ud de spidse vinkler vha

Cosv = (-1 over 1) ¤ (1 over 5) / kvadratrod(-1)^2+1^2 ¤ kvadratrod1^2+5^2

Her får jeg som svar (-1 over 5) / kvadratrod(2) ¤ kvadratrod(26)

-> Hvordan bestemmer man vinklerne ud i fra dét?

Jeg er lidt forvirret lige nu

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af peter lind

Jeg går ud fra at du mener skalarproduktet. Du kan ikke bare sætte dem til et eller andet. Du skal beregne hvad vektoren AB og CB er, hvorefter du kan beregne skalarprodukterne.


Skriv et svar til: cirkler og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.