Matematik

Polynymier

06. september 2012 af marobbi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har dette stykke: x2-8*x+15=0

Hvad er a, b og c?
 

Og hvordan bruger man denne formel: x = (-b ±√d)/2a ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af mathon

                ax2 + bx + c = 0

                1x2 + (-8)x  + 15 = 0

    a = 1
    b = (-8)
    c = 15


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af Kaptajn-yang (Slettet)

Først beregner du hvad d ( diskriminaten) er.

og før du gør det, har du brug for at vide, hvad a, b og c er.

i denne opgave, som mathon også har skrevet, er a =1, b=(-8) og c= 15

og så skal du bruge fromeln d=b^2-4ac=(-8)^2-4*1*15=64-60=4

når d >0, er der to løsninger

x=(-b+√d)/2a = (-(-8)+√4)/2*1=5

x=(-b-√d)/2a=(-(-8)-√4)/2*1=3

 

du kan også tjekke resultaterne ved at bruge CAS, OG DET GØR DU VED AT INDTASTE:

solve(x^2-8*x+15=0,x) og så spytter lommeregneren resultaterne ud.

hlisen yang


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Der er ingen, der har fortalt, hvorledes du beregner diskriminanten -

Den er

d = b2 - 4ac

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det blev nu nævnt midt i #2, 4 linier nede i teksten. Men nu er det da præciseret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Det er da så sandt, som det er sagt - jeg så ikke lige "fromeln" . . .

;-)


Skriv et svar til: Polynymier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.