Matematik

Reducering

06. september 2012 af Blaugrana1 (Slettet)

Har 2 stykker i en aflevering der driller

Reducering af disse 2 udtryk:

 

Nr 1.

-8x-(2x-3y)(-y-4)-2y(6+x)

 

Nr 2.

(x + y - x2)(x + y) + y(x - 1)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Gang parenteserne ud (pas på minus-parenteser) ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af Krabasken (Slettet)

1.)

= -8x-(-2xy-8x+3y^2+12y)-(12y+2xy) =

-8x+2xy+8x-3y^2-12y-12y-2xy =

-3y^2-24y = -3y(y+8)

2.)

= x^2+xy+xy+y^2-x^3-x^2*y+y*(x^2-2x+1) (kvadrarsætningen)

2xy+y^2-x^3-x^2*y+x^2*y-2xy+y =

-x^3+y^2+y =

-x^3+y(y+1)

;-)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.