Matematik

integral

09. september 2012 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal finde stamfunktionen:

∫eaxcos(bx)dx

Jeg har prøvet med partiel integration, men jeg synes ikke rigtig, det gav noget. Ligeledes har jeg skrevet cos(bx) = ½(eibx+e-ibx)

men synes ikke rigtig, jeg kan komme frem til noget. Derfor beder jeg nu om hjælp her :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af peter lind

Du kan bruge begge metoder. Med den første metode skal du lave 2 partielle integrationer- Kalder du resultatet I(x) vil du få I(x) = g(x) +k*I(x) hvor k er en konstant. og g(x) er en funktion, der fremkommer. Ligningen kan du så løse med hensyn til I(x)

I den anden metode skal du gane eax ind i parentesen og bruge at eu*ev = eu+v 


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.