Matematik

Ligningssystem , hjælp :)

09. september 2012 af Fleakeren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her er hvad jeg har prøvet på:

2x-3y   = -5
3x+2y  = 7

6x-9y   = -15
6x+4y  = 28

-9y+4   = -15+28
-5y  = 13

.... her indså jeg at y ikke kan gi 29/13...  hvad har jeg gjordt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af peter lind

Efter

6x-9y   = -15
6x+4y  = 28

skal du trække den øverste ligning fra den nederste. Det giver ikke det resultat du angiver nedenunder.


Svar #2
09. september 2012 af Fleakeren (Slettet)

Hvad gir det så :-o ... er lidt lost :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den første ligning af dette:

6x-9y = -15
6x+4y = 28

er korrekt, men den sidste ligning bliver jo

6x + 4y = 2·7 = 14

Man trækker den første ligning fra den sidste ligning:

-(-9y) + 4y = -(-15)+14 , dvs

13y = 29


Svar #4
09. september 2012 af Fleakeren (Slettet)

oh god... jeg er kæmpe fool...  haha tak!!  Pinligt.. :/


Svar #5
09. september 2012 af Fleakeren (Slettet)

Har reget mig frem til x er 0.85 .. men vil gerne angive det i brøk, nogle der har en ide hvordan det kan ske? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt den første ligning

2x -3y = -5 , dvs

x = (3/2)y - (5/2)

   = (3/2)·(29/13) - (5/2)

   = (3·29 - 5·13) / (2·13)

   = ...


Skriv et svar til: Ligningssystem , hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.