Matematik

Definitionsmængde

09. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man definitionsmængden af f. eks.:

f1(x)= 1 / x-2

eller

f2(x)= 1 / x-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af SuneChr

Alle x ∈ R , som gør nævneren forskellig fra 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at skrive det korrekt med parenteser, hvis du mener

f1(x) = 1 / (x-2) og

f2(x) = 1 / (x-1)

Definitionsmængden for en funktion er mængden af de x, for hvilke funktionsudtrykket kan beregnes eller giver mening.


Svar #3
09. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Hvordan ville du eksempelvis finde frem til den første jeg har opskrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Funktionsudtrykket er ikke defineret for de x, hvor man kommer til at dividere med. Undersøg, hvilke værdier af x, der giver 0 i nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Rettelse til #4

.... hvor man kommer til at dividere med 0 .


Svar #6
10. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Men hvordan undersøger jeg så det


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2012 af mathon

  

                         ...du beregner den eller de x-værdier, der giver 0 i nævneren.

                            den/disse x-værdi(er) udelukkes fra definitionsmængden


Svar #8
10. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

?????????? prøv at vis det, idet jeg slet ikke er med


Svar #9
10. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

jeg har KUN givet et eksempel som I kan beregne og vise for mig. rolig der er endnu 10 tilbage af den slags som jeg SELV nok skal lave!


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2012 af YesMe (Slettet)

#9

Prøv at forstå sætningen i #3/#4

"Funktionsudtrykket er ikke defineret for de x, hvor man kommer til at dividere med 0. Undersøg, hvilke værdier af x, der giver 0 i nævneren."

Du skal tage det helt roligt, for det ville heller ikke tage så lang tid for dig at forstå denne sætning.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Prøv selv for funktionen

f1(x) = 1 / (x-2)

at undersøge, hvornår nævneren bliver lig med 0.
I brøken er tælleren lig med 1 og nævneren er lig med (x-2) .


Svar #12
11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

så det hedder 2-2? for så vil nævneren give 0 eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2012 af mathon

 

                  f1(x) = 1 / (x-2)                Dm(f1) = R \ {2}

 

                  f2(x) = 1 / (x-1)                Dm(f2) = R \ {1}


Svar #14
11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Hvordan regner man det ud? hvad er R?


Svar #15
11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

hmm


Svar #16
11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Her står R for mængden af alle reelle tal.

#12

Nævneren for f1(x) er lig med 0 , hvis x-2 = 0 . Løs nu den ligning.


Svar #18
11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Jeg har siddet med det længe nu og jeg forstår simpelhen ikke en dyt :/ virkelig ingen ting


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. september 2012 af SuneChr

Hvad er det, der er svært at forstå,  når (x - 2) ikke må være 0 , så må x ikke være 2 , og

hvad er det, der er svært at forstå,  når (x - 1) ikke må være 0 , så må x ikke være 1  ?

(2 - 2) = 0  og  (1 - 1) = 0


Svar #20
11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Forstår udemærket godt hvad du skriver SECC #19. Men hvorfor skal du skrive det?

Det jeg ikke forstår er, hvordan man angiver definitionsmængder. Eksempelvis på f1(x)=1/(x-2)

 

Bevares


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.