Matematik

Omdrejningslegeme - stamfunktion

11. september 2012 af sejereje91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder her og skal beregne rumfanget af det omdrejningslegeme, der forekommer når et areal drejer 360 grader om førsteaksen i et koordinatsystem..

Dette skal jeg gøre UDEN hjælpemidler.. men mit største problem er faktisk at finde stamfunktionen af denne funktion :

f(x)= (-x^(2)+(5x^2)

Jeg regner konstant forkert, men jeg kan virkelig ikke se hvad jeg gør galt!
jeg får den til følgende:

(5/2)x^2 - (1/3)x^3 * (5/2)x^2 - (1/3)x^3

men når jeg regner videre, så går det galt.. og når jeg bruger et cas program, fortæller den mig også at stamfunktionen er heeelt forkert.

Nogle der kan hjælpe mig lidt her med nogle mellemberegninger som kan få mig til at se lyset i det her? :-P

På forhånd tuuusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af peter lind

Der gælder at a*xn+1/(n+1) er stamfunktion til a*xn. Brugt på det første led giver det  -x3/3. Prøv selv med det andet.


Svar #2
11. september 2012 af sejereje91 (Slettet)

Det er jo det jeg har gjort allerede.. ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af peter lind

Det du har lavet i #0 er jo ikke at bruge formlen i #1. Brug formlen på 5x2


Svar #4
11. september 2012 af sejereje91 (Slettet)

Der er en fejl i beskrivelsen, hovsa :o)
det 2-tal der står til sidst, er for HELE stykket - men havde glemt at forkorte regnestykket først :o)
har fundet ud af det, elelrs mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2012 af mathon

 

                      f(x)= -x2 + 5x2 = 4x2

                      F(x) = (1/5)x5 + k

men du skal bruge

                                       V = π· ab (f(x))2dx


Skriv et svar til: Omdrejningslegeme - stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.