Matematik

Nulreglen?!?

12. september 2012 af WhiteOps (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bruge nulreglen til formlen 4(7-x)(x-3)(5^2-25)=0

Men hvordan?? HjÆÆÆææælp :(((


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af SuneChr

Enhver parentes, der bidrager med et 0 , gør hele udtrykket lig med 0.

(x - a)·(x - b)·(x - c)· ............  ·(x - æ)·(x - ø)·(x - å)  =  0            hvorfor, mon?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af Andreww (Slettet)

Hvilke tal kan du indsætte, sådan at hele udtrykket på venstre side giver 0 ?    

Hint: 0 gange med hvilket somhelst tal = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke der skal stå

4(7-x)(x-3)(x2-25) = 0

for ellers er ligningen opfyldt for alle x.


Skriv et svar til: Nulreglen?!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.