Matematik

Andengradspolynomier

12. september 2012 af WhiteOps (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en formel for hvordan man kan finde b og c i et andengradspolynomium når jeg har rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er der. Når polynomiets rødder r1 og r2 er kendt, har det formen

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2),

hvorfor

b = -a·(r1 + r2), og

c = a·r1·r2

 


Svar #2
12. september 2012 af WhiteOps (Slettet)

#1

Ja, det er der. Når polynomiets rødder r1 og r2 er kendt, har det formen

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2),

hvorfor

b = -a·(r1 + r2), og

c = a·r1·r2

Skal jeg gange ind i parantesen eller plusse det indeni også hæver parantesen af sig selv? :p


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man indsætter de kendte tal og udregner udtrykket, som det er skrevet. Man kan enten regne summen i parentesen ud først og så gange med -a, eller man kan gange hvert led i parentesen med -a.

At "plusse" er babysprog for at lægge sammen eller at addere.


Svar #4
12. september 2012 af WhiteOps (Slettet)

#3

min ligning lyder således: -5x^2+bx+c

kan det så passe at:

b=-(-5)*(3+7) = 50

c=-5*3*7=-105

:))))


Svar #5
12. september 2012 af WhiteOps (Slettet)

#3


#2

Man indsætter de kendte tal og udregner udtrykket, som det er skrevet. Man kan enten regne summen i parentesen ud først og så gange med -a, eller man kan gange hvert led i parentesen med -a.

At "plusse" er babysprog for at lægge sammen eller at addere.

lan


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, hvis r1 = 3 og r2 = 7 er de to rødder, og a = -5, indsættes disse i de to udtryk for koefficienterne på den måde.


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.