Matematik

pascal

12. september 2012 af Kristina0 (Slettet)

(i+1)^4

Jeg får det til

i^4+4i^3+6i^3+4i+1^4

Men det er forkert jeg ved ikke hvorfor, har brugt pascals trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man får

(i+1)4 = i4 + 4i3 + 6i2 + 4i +1 ,

men hvis det drejer sim om komplekse tal og i er den imaginære enhed, skal man jo reducere videre og benytte, at i2 = -1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af peter lind

Det skal være 6*i2


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af mathon

 

                      (i+1)i4 + 4i3 + 6i2 + 4i + 1 = 1 - 4i - 6 + 4i + 1 = -4


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Den femte række i Pascals trekant har koefficienterne:

1 - 4 - 6 - 4 - 1 så du har næsten løst problemet selv. Der er kun en lille fejl:

 

      i4 + 4i3 + 6i2 + 4i + 14.

Kan du se det midterste led? Potensen skal være 2 og ikke, som du har angivet ovenfor 3.

Håber, du kan bruge dette. God aften.


Skriv et svar til: pascal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.