Matematik

Nulreglen

13. september 2012 af 1QAtion

Hej :)

Jeg er ikke sikker på hvordan man bruger nulreglen.

Er der en som vil hjælpe?

Eks.: 3x(x-5)^2 = 2(x-5)^3

Hvad skal man starte med at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af mathon

          

        ...har ikke noget med nulreglen at gøre, så det er forståeligt, at du finder den uanvendelig

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af mathon

 

                       3x(x-5)2 = 2(x-5)3             for x ≠ 5 divideres med  (x-5)på begge sider

                       3x = 2(x-5)   og  x ≠ 5

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2012 af mathon

                      3x = 2(x-5)   og  x ≠ 5

                      3x = 2x-10   og  x ≠ 5

                      x = -10  

samlet
                      x = -10   v   x = 5


Svar #4
14. september 2012 af 1QAtion

Hvorfor x forskellig fra 5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2012 af NejTilSvampe

#4 - 

Hvis x = 5 , så er (x-5)^2 = 0

Og du kan ikke dele med 0.

Men ved inspektion af ligningen bagefter, kan du konkludere at 5 alligevel er en del af løsningsmængden vha. nulreglen.


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.