Matematik

Hældning og skæring...

13. september 2012 af mlouiseat (Slettet)

Hej derude, jeg sidder en simpel opgave - men jeg kan simpelthen ikke få den til at passe.. Jeg ved ikke hvad jeg gør forkert, men den bliver helt forkert.. Håber nogle kan hjælpe. Knus.l

Beregn en linjes hældningstal og skæring med y-aksen, når punkterne er:

(-3,2) og (5,-3)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af nielsenHTX

funktionen er af typen f(x)=ax+b.

du kan enten løse

f(-3)=2 og f(5)=-3 altså

a(-3)+b=2 og a*5+b=-3   (træk den ene fra den anden)

eller du kan bruge de færdige fromler.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af mathon

                    a = (y2-y1) / (x2-x1) = (-3-2) / (5-(-3)) = (-5) / 8) = -(5/8)

så du har
                    y = -(5/8)x + b            gennem  (5,-3)
hvoraf
                   
-3 = -(5/8)·5 + b

                    -(24/8) = -(25/8) + b

                    b = (1/8)

konklusion:
                    y = -(5/8)x + (1/8)


 


Svar #3
13. september 2012 af mlouiseat (Slettet)

Tusinde tak, det hjalp rigtig meget! :) 


Skriv et svar til: Hældning og skæring...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.