Matematik

Brøker - Hjælp

13. september 2012 af Globus1122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og skal lave nogle opgaver til i morgen, angående brøker. Lad mig sige, at matematik overhovedet ikke er mit stærke fag (tværtimod - sletter ikke, jeg er rigtig lost in case, hvad der angår matematik) :-) 

 

To af opgaverne lyder sådan

Forkort følgende brøker mest muligt:

1) 136:328

2) 224:630

 

Er der et mennesker derude, der kan forklare mig, hvordan det er muligt, for mig virker det ret uoverskueligt

 

TAK PÅ FORHÅND!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du skal finde et tal du kan dividere nævner og tæller med fx først 2:

68/164  måske 2 igen:

34/82 Så  2 igen:

17/41 Og så kan den ikke mere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af mathon

 

                    1) 136:328 = (17·8) / (8·41) = (17/41)

                     2) 224:630 = (16·14) / (14·45) = (16/45)


Svar #3
13. september 2012 af Globus1122 (Slettet)

Tak, tusind tak!!!


Skriv et svar til: Brøker - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.