Fysik

Kometer

15. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

En komet med en periode på 1000 år bevæger sig i en meget excentrisk bane. Hvad er kometens middelafstand fra Solen? Hvor langt væk fra Solen kommer kometen?

 

HJÆLP, TAK :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af peter lind

Brug keplers 3. lov


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det ser ud til, at du har fået de samme opgaver som her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1235014


Svar #3
15. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Keplers tredie lov siger at planeternes sideriske perioder i anden potens er proportionale med planeternes halve storakser i tredje potens, formelen T2 = k*a3.

hvad skal jeg indsætte????


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2012 af peter lind

Du kan finde k ved at indsætte data fra en af solens planeter for eks. joden i formlen . Når du har fundet k kan du indsætte T fra opgaven og derved finde a. Du kan også bruge længdeenheden middelafstand til solen og tidsenheden år. Så er k=1


Svar #5
16. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Øh..... er på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2012 af peter lind

I enhederne angivet #4 er T = 1 og a=1 for jorden. Der gælder så T2/a3 = 1 Da T2/a3  er en konstant for alle planeter, kometer og andet der bevæger sig under  påvirkning af tyngdekraften gælder det også for den pågældende komet. Indsæt den opgivne værdi for T og du har a

 


Svar #7
16. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Hvad er den opgivne værdi for T? er det 1000 år?

så 10002/12= 1000000

så a=1000000

?????


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2012 af peter lind

10002/a3 = 1 find a


Skriv et svar til: Kometer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.