Fysik

kometer

12. september 2012 af ano123 (Slettet)

1) En komet med en periode på 1000 år bevæger sig i en meget excentrisk bane. Hvad er kometens middelafstand fra Solen? Hvor langt væk fra Solen kommer kometen?

2) Jordbanens excentricitet kan beregnes ud fra den erfaring at Solen synes større om vinteren end om sommeren. Variationen skyldes, at Jorden ved vintertid er nærmest Solen (perihel, P), mens den ved sommertid er længst væk (aphel. A). Målinger gennem et år giver den mindste værdi for Solens vinkeldiameter 946’’, mens den største værdi er 976’’, hvor et buesekund 1’’=(1/3600)°. Bestem Jordbanens excentritet.

Hej studieportalen, jeg aner ikke hvad det er jeg sidder og laver, har forsøgt mig på mange måder, men jeg kan ikke finde ud af det! 

 

på forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt Keplers 3. lov til at beregne den halve storakse (middelafstanden) a i kometens elliptiske bane. Hvis man kender excentriciteten e, kan man besvare det sidste spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

2)

Udtryk den største og mindste afstand ved banens halve storakse a og dens excentricitet e. Beregn vinklen, hvorunder Solens lineære diameter d ses i de to afstande. Benyt de oplyste målinger til at isolere e.


Svar #3
12. september 2012 af ano123 (Slettet)

har du en formel?? det ville hjælpe mig meget tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

En formel for hvad? Det er meningen at du skal arbejde med ellipser.


Skriv et svar til: kometer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.