Matematik

Heeeey!

15. september 2012 af Mimmy (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er der nogen der ved, hvordan man regner følgende ud:

(helst forklaring med udregninger) :-)


Bestem b, så 4x^2 + bx + 9 = 0 har netop én løsning. Bestem løsning. 

Mit bud er følgende: 

4x^2+bx+9 = 0

(b^2)-4*4*9 = 0

(b^2)-144 = 0

(b^2)-144+144 = 0+144

(b^2) = 144

Så langt er kommet frem til. Er ikke sikker på om det er rigtigt og ved ikke helt hvad jeg gøre derefter.

Håber der er nogen derude, som kan hjælpe???

På forhånd Tak! :-))) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af SuneChr

# 0 er korrekt.

b = - 12   ∨   b =  12

Indsæt, for hvert, b i ligningen og løs den.

(x = ± 3/2)


Svar #2
15. september 2012 af Mimmy (Slettet)

Jeg har indtil nu lært at hvis man når til et negativt tal vil der være 0 løsninger, positivt tal vil give 2 løsninger.
Men i opgaven står der, at jeg skal finde én løsning for b?? :-)

Dit bud er godt, men kan du måske forklare, hvordan du er kommet frem til det? :-))

Kan du måske vise mig, hvordan man kommer videre derfra jeg er kommet til?? 


Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af Snick (Slettet)

Fortsættelse:

b2 = 144 ⇔ b = √144  ⇒ b = 12 V b = -12


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2012 af SuneChr

Den generelle 2.gr. ligning har formen

ax2 + bx + c = 0

Diskriminanten  d = b2 - 4ac  bestemmer antal løsninger, idet

d < 0  ingen reelle løsninger

d = 0  en reel løsning  (som tolkes som to ens løsninger)

d > 0  netop to forskellige reelle løsninger

At de er reelle, vil sige, at løsningerne tilhører de reelle tal.

# 3 burde have stået     b2 = 144    ⇔    |b| = √144     ⇔    b = -12    V    b =  12


Skriv et svar til: Heeeey!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.