Matematik

Hjæælp!? :-)

15. september 2012 af Mimmy (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at komme videre med denne opgave, hvis det er rigtigt indtil videre? :)
 

Bestem b, så 4x^2 + bx + 9 = 0 har netop én løsning. Bestem løsning.

Mit bud er følgende:

4x^2+bx+9 = 0

(b^2)-4*4*9 = 0

(b^2)-144 = 0

(b^2)-144+144 = 0+144

(b^2) = 144


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af Andreww (Slettet)

#0

Korrekt. Så b = 12


Svar #2
15. september 2012 af Mimmy (Slettet)

Skal der så ikke mere til, altså skal man ikke bruge formlen: x=-b/2a??
Jeg ved det ikke, men der står jo at man skal finde én løsning og det vil sige at det skal give 0?? Men er ikke sikker. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af Andreww (Slettet)

Løsningen til ax2+bx+c=0   har kun en løsning når diskriminanten er 0. Og du har nu bestemt b, sådan at det er tilfældet.


Svar #4
15. september 2012 af Mimmy (Slettet)

Så vil svaret bare hedde b = 12, og så ikke mere?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2012 af Andreww (Slettet)

Vis dine udregninger i #0

Det eneste du mangler er bare en sidste udregning, hvor b=12

 

      4x^2+bx+9 = 0

     (b^2)-4*4*9 = 0

        (b^2)-144 = 0

(b^2)-144+144 = 0+144

               (b^2) = 144

                      b = 12


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2012 af mathon

 

                         b2 = |b|2 = 144

                         |b| = 12

                         b = ±12


Skriv et svar til: Hjæælp!? :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.