Fransk

HJÆLP!! grammatik (fransk)

16. september 2012 af Olufsen1976 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan siger man "din" på fransk. Fx. I din klasse? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. september 2012 af Casabonn (Slettet)

Det kommer an på, hvilket køn du referrer til. Hvis det er

ental hunkøn = ta

Ental hankøn = ton.

Flertal intetkøn = tes

-----

Ental han- og hunkøn, dog hvis det referrer tilbage til mere end én person = votre

Flertal han- og hunkøn og igen hvis det referrer tilbage til mere end én person = vos
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. september 2012 af ALNJ (Slettet)

Det kommer an på hvad det henviser til - dette gør sig i øvrigt altid gældende for possesive adjektiver på fransk. Du skal kigge på hvilket ord "din" henviser til, i dit eksempel er det "klasse"

 

Hvis ordet er femininum bruges ta

Ved maskulinum bruges ton (ton bruges også, hvis ordet starter med en vokal)

Ved flertal bruges tes

 

Det er vigtigt at du ikke kommer til at bøje det efter hvad køn "du/din" er men hvad "klasse" er. 

Altså "ta classe"


Men hvis du er i tvivl kan du i lige præcis de tilfælde hvor du vil bruge "du" benytte dig af "deres" i stedet. Man er under normale omstændigheder ikke dus med alle og enhver i Frankrig, så det er mest fransk at bruge deres - "votre" - som desuden ikke bøjes, da det er det samme hver gang. :-)

 

 


Skriv et svar til: HJÆLP!! grammatik (fransk)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.