Matematik
Integral: x*sin2x hjælp
11. september 2005 af
Foss (Slettet)
Hej..
Jeg har nu prøvet en del gange, men det bliver forkert hele tiden :S
Opgaven:
Sx*sin(2x)dx = ?
Hvordan griber man den an?
Jeg har også problemer med:
S(3x+2)*kvrod(X)dx
Igen; hvordan skal man gribe den an?
På forhånd tak!
Jeg har nu prøvet en del gange, men det bliver forkert hele tiden :S
Opgaven:
Sx*sin(2x)dx = ?
Hvordan griber man den an?
Jeg har også problemer med:
S(3x+2)*kvrod(X)dx
Igen; hvordan skal man gribe den an?
På forhånd tak!
Svar #1
11. september 2005 af allan_sim
#0.
I den første kan du med fordel bruge partiel (delvis) integration, idet du sætter f(x)=sin(2x) og g(x)=x.
I den anden vil det letteste være at huske på, at kvrod(x)=x^(1/2) og gange ind i parantesen, inden du finder stamfunktion.
I den første kan du med fordel bruge partiel (delvis) integration, idet du sætter f(x)=sin(2x) og g(x)=x.
I den anden vil det letteste være at huske på, at kvrod(x)=x^(1/2) og gange ind i parantesen, inden du finder stamfunktion.
Svar #2
11. september 2005 af Foss (Slettet)
#1:
Ja, hvis jeg gør som du siger med 1'eren får jeg:
-cos(2x)*x+sin(2x)
men det er ikke rigtigt :S
Ja, hvis jeg gør som du siger med 1'eren får jeg:
-cos(2x)*x+sin(2x)
men det er ikke rigtigt :S
Skriv et svar til: Integral: x*sin2x hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
