Matematik

Hvordan gør man dette???

17. september 2012 af Jonatinho100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vektorerne a og b har begge begyndelsespunkt i (3,1). Vektor a har længden 5 og retningsvinklen 35 grader, mens vektor b har længden 4 og retningsvinklen 75 grader. Bestem koordinaterne til projektionen af vektor b på vektor a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af peter lind

Brug at vektorerne bliver |r|(cos(v), sin(v) ) r længden og v er retningsvinklen


Svar #2
17. september 2012 af Jonatinho100 (Slettet)

Altså længden ganget med Cos/Sin til vinklen, og så har man koordinaterne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har

a = 5·[ cos(35º) , sin(35º) ] , og

b = 4·[ cos(75º) , sin(75º) ] .

Projektionen af vektor b på vektor a er da

ba = (ba/|a|) a/|a|


Svar #4
17. september 2012 af Jonatinho100 (Slettet)

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt, at

a/|a| = [ cos(35º) , sin(35º) ]

og benyt additionsformlerne for cos og sin til beregning af ba/|a| .


Skriv et svar til: Hvordan gør man dette???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.