Matematik

Regneregler og Algebra

17. september 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Regneregler og Algebra.

Har prøvet men ved ikke om det er rigtig....

2 * x * y = 2xy?

2y *5y= 7y? Eller y7?

4a * b + 5a= 9ab?

3* a* 6 *b= 9ab? Eller ab9?

 

Mhv.

Jens....


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af 123434 (Slettet)

1) 2xy eller 2yx. Man kan sige begge dele

2) 7y


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kun den første linie er korrekt. I de tre sidste blander du addition og multiplikation sammen.

For eksempel

2y · 5y = 2·5·y·y = 10·y2


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2012 af jnl123

2 * x * y = 2xy?     rigtigt nok, men egentlig står der bare det samme. Det er ikke en regne regel, men en notations ting

 

 

2y *5y = (2*5)*(y*y) = ?

4a * b + 5a = a*4*b + a*5 = a*(4b + 5)

3* a* 6 *b= (3*6)*(a*b) = ?


Svar #4
17. september 2012 af jihudsif (Slettet)

What! Slet ikke med.!:.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2012 af jnl123

#2:  her ganger du bare tal sammen med hinanden og bogstaver sammen med hinanden:

2y *5y = (2*5)*(y*y) = 10*y2

 

 

#3:  her er der 2 led (pga. plus tegnet). a kan sættes uden for parantes

4a * b + 5a = a*4*b + a*5 = a*(4b + 5)


#4:  ligesom i #2

3* a* 6 *b= (3*6)*(a*b) = 18*a*b


Svar #6
17. september 2012 af jihudsif (Slettet)

Okay;;::

Men hvad med:

2 * m + 3 * m = 6m2?

57 * y + 35y = 92y2?

3 * x + 2 * y = 6xy?

2,5a + 7,3a= 8,8a?

+12 * x *y + 35 * y * x = ??? 

b + 26b - 15b= 16b?

a * 4 * b + b *a *2= ?

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er helt galt. Igen blander du multiplikation og addition sammen i en skøn pærevælling.


Svar #8
17. september 2012 af jihudsif (Slettet)

det er det der står??. På papiret jeg fik....


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Skal du så afgøre, om det er korrekt på højre side? Prøv at formulere, hvad opgaven går ud på, så. Jeg antog, at højresiderne var dine forslag til svar. Du spørger, om det er det, der står på papiret? Det må du jo bedst selv kunne afgøre.


Skriv et svar til: Regneregler og Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.