Matematik

Finde x-værdi.

17. september 2012 af SofieNielsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mangler to opgaver i min aflevering. Jeg kender svaret, men kan på ingen måde se udregningen i stykkerne....

f) x/2 – 3 = 4(x – 3) – (5 – 8x)

SVAR : x=28/23

 

a) 5 – 3(x/2 – 1) = x/2 – 14

SVAR : x=11


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af mathon

 

 

                               f)
                                            x/2 – 3 = 4(x – 3) – (5 – 8x)                             multiplicer med 2

                                            x – 6 = 8(x – 3) – 2(5 – 8x)

                                            x – 6 = 8x – 24 – 10  + 16x .......................

 


Svar #2
17. september 2012 af SofieNielsen (Slettet)

Ser lovende ud - kunne bare ikke få det til at passe - med at gange, for selvfølgelig når man gør det ene på den ene side skal man også gøre det på den anden. Men det bliver klarer nu!

 

Du har ikke et foreslag til a vel??? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af mathon

 

a)
                      5 – 3(x/2 – 1) = x/2 – 14
                       multiplicer med 2

                      10 – 6(x/2 – 1) = x – 28

                      10 – (3x – 6) = x – 28

                      10 - 3x + 6 = x - 28 ...............


Svar #4
17. september 2012 af SofieNielsen (Slettet)

Har fundet ud af det! TAK


Skriv et svar til: Finde x-værdi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.