Matematik

Andengradsligning?

18. september 2012 af miss-tk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

jeg skal løse denne ligning:

x^2-4x-12=0

 

Jeg ved jeg skal bruge x=(-b±√(b^2-4ac))/2a

Nu mangler jge så bare en forklaring på, hvad a,b, og c står for.

 

Any Help? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2012 af peter lind

a er koefficienten til x2, b er koeficienten til x og c er konstantleddet.


Svar #2
18. september 2012 af miss-tk (Slettet)

#1


Tror stadig ikke helt jeg forstår det. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2012 af peter lind

Andengradsligningen kan skrives som a*x2+b*x+c=0.  Se efter hvad du skal skrive for a, b og c for at det giver din andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2012 af dnadan (Slettet)

Se vedhæftede fil for eksempler på, hvordan andengrads ligninger løses. Så vil du se, hvad Peter Lind mener.


Svar #5
18. september 2012 af miss-tk (Slettet)

#4


Kan du hjælpe mig med en forklaring på, hvordan man finder d? 


Svar #6
18. september 2012 af miss-tk (Slettet)

Er dette rigtigt? 

x^2-4x-12=0

 

D=4^2-4*1*12


Skriv et svar til: Andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.