Matematik

Matematik rente

19. september 2012 af Virtuelmanager (Slettet) - Niveau: B-niveau

På en bankkonto indsættes 8000 kr. til en fast årlig procent-
vis rente, og efter 6 å står der 8877,62 kr. på kontoen. Bestem den årlige
procentvise rente på kontoen.

 

Hvad for en formel ville være god til at finde den årlige rente?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af nielsenHTX

brug kn=k0(1+r)n hvor

kk er kapitalen efter n terminer

k0 er start beløbet

r er renten

n er antal terminer


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af mathon

        

                        p p.a. = ( (Kn/Ko)1/n - 1 )·100%

                        p p.a. = ( (8877,62 / 8000)1/6 - 1 )·100%


Svar #3
19. september 2012 af Virtuelmanager (Slettet)

#1
Jeg forstår ikke at r er med, da det er den jeg skal finde?

brug kn=k0(1+r)n hvor

kk er kapitalen efter n terminer

k0 er start beløbet

r er renten

n er antal terminer


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af mathon

 

                  Kn = Ko(1+r)n

                  (1+r)n = (Kn/Ko)

                  (1+r) = (Kn/Ko)1/n

                  r = p/100 = (Kn/Ko)1/n - 1

                  p = [ (Kn/Ko)1/n - 1] · 100

                

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af nielsenHTX

#3 r er bare et symbol du kan også kalde den x hvis du synes det er nemmere.

når du har indsæt det du kender skal du jo isolere r


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af mathon

            

                 p = [ (8877,62 / 8000)1/6 - 1] · 100


Skriv et svar til: Matematik rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.