Matematik

Differentialeregning - omskriv.

19. september 2012 af Line123L (Slettet)

Jeg sidder og roder med en opgave jeg ikke kan finde hovede og hale i. Nogle der kan give en hjælpende hånd? 
Opgaven lyder således: Omskriv 4x2 - 12x + 9 til formlen (ax + b)2 

På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af peter lind

Det har jo intet med differentialregning at gøre.

Brug  at (a+b)2 = a2+2*a*b+b2. Sammenlign dette med dit udtryk Hvilken af dine led kan være et kvadrattal


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af nielsenHTX

 du kan bemærke at

(ax + b)2=a2x2+b2+2abx

4x2 - 12x + 9=22x2-2*2*3x+32=(2x-3)2=(2x+(-3))2


Skriv et svar til: Differentialeregning - omskriv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.