Matematik

Sinus og cosinus

19. september 2012 af STX2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg følgende opgave..

 

Jeg bruger formlen:

 

a/sinA = b/sinB = c/sinC

 

Jeg kender:

 

1,6/sin13,5 = b/sinB = c/sin38,1

 

For at finde lille c gøre jeg:

 

c = sin38,1 * (b/sin13,5) = 0,776798

 

Spørgsmålet er hvordan jeg finder resten..

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt denne del af sinusrelationerne

1,6/sin(13,5º) = c/sin(38,1º) , så

c = 1,6 · sin(38,1º) / sin(13,5º)

Vinkel B findes af vinkelsummen i trekanten, hvorefter siden b kan findes

b = 1,6 · sin(B) / sin(13,5º) = 1,6 · sin(A+C) / sin(13,5º)


Svar #2
19. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Er den jeg har lavet med lille "c" forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo uklart, hvad du har lavet, da hverken b eller B er kendt på dette trin. Ifølge udtrykket i #1 vil c jo blive større end a (der er 1,6) , så din talværdig ser ikke rigtig ud.


Svar #4
19. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Jeg har brugt:

 

sinC * (a/sinA)


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er det korrekte udtryk, men det var ikke helt det, du skrev i #0 . Det skal så regnes ud korrekt.


Svar #6
19. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Det er i orden, TAK 

 

Men hvordan regner jeg ud af b og B? Er det muligt, når jeg ikke har så mange informationer?


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs forklaringen i #1:

Vinkel B findes af vinkelsummen i trekanten, hvorefter siden b kan findes

b = 1,6 · sin(B) / sin(13,5º) = 1,6 · sin(A+C) / sin(13,5º)


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

som #7skriver... for lige at omformulere det lidt

vinkel B findes ved at de tre vinkler i en trekant giver 180º, så vinkel B må være 180º - vinkel A - vinkel C...


Svar #9
19. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Det er i orden, tusind tak begge to! 


Skriv et svar til: Sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.