Matematik

Differentialregning - HJÆÆÆÆLP!!!!

19. september 2012 af Annlouiserud (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 4

f(x) = 2x^3 − 3x^2 + 2x − 4.

a)  Vis, at linien med ligningen y = 2x − 5 er tangent til grafen for f.

b)  Vis, at linien med ligningen y = 14x – 5 ikke er tangent til grafen for f.

 

Jeg er helt på herrens mark!!! Ved virkelig ikke hvordan man løser dem. Nogle søde mennesker der kan vise og forklare mig det?

 

Vedhæftet fil: Opgave 4.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2012 af mathon

hvis
              y = 2x − 5
                                 er tangent til grafen for

kræver dette
                                 f '(xo) = 2
dvs
                                 6xo2 - 6xo + 2 = 2

                                 6·xo·(xo - 1) = 0 ...........


            


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Linien med ligningen y = 2x -5 har hældningskoefficienten 2 . Løs derfor ligningen f '(x0) = 2 for at finde de punkter, hvor grafen for f(x) har en tangent med hældningskoefficienten 2 . For hver af disse løsninger undersøges, om punktet (x0 , f(x0)) ligger på linien med ligningen y = 2x -5 .

I b) benytter man samme fremgangsmåde som i a) .


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. september 2012 af nielsenHTX

a)

hældningen på linjen er 2 så start med at løse f '(x)=2 , det vil give dig nogle punkter hvor du så kan bruge tangentligningen.

b) samme fremgangsmåde.


Svar #4
19. september 2012 af Annlouiserud (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!!!!!! 

Opgaverne er nu løst med god forståelse! :)

 


Skriv et svar til: Differentialregning - HJÆÆÆÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.