Matematik

HJÆÆÆÆÆÆÆLP MIG

23. september 2012 af lettie (Slettet) - Niveau: C-niveau

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP!!!!

Angiv følgende tal som uforkortelige brøker:

(Brøker-opsætning)

 

1.  3     2

         +

     7     3

 

2. 1     1

        -

    9      6

 

3.    3    4   3

          -      +

      7     3   14

 

4.   2    4    19

         +      -

     3     5     15

 

5.  4    1    15

        +      -

     9    3     6

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Prøv lige at gøre noget ved måden du skriver på... det der giver ingen mening da.

 

Men fremgangsmåden er simpel. Find laveste fællesnævner og forlæng brøkerne. Sæt derefter på fælles brøkstreg og regn sammen. Til sidst se om de kan forkortes, hvis de kan skal du gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2012 af mathon

 

         forlæng til fællesnævner

         ensbenævnete brøker kan adderes og subtraheres


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2012 af mathon

 

             3/7 + 2/3  = 9/21 + 14/21 = 9+14/21 = 23/21 = 21/21 + 2/21 = 12/21


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2012 af mathon

 

             1/9 - 1/6  = 2/18 - 3/18 = 2-3/18 = -1/18 = -1/18


Svar #5
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Har lige et spørgsmål til "Mathon".. Er dette resultaterne på 1 og 2? Og skråstreg mener du som brøkstreg ik?


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆÆÆLP MIG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.