Matematik

Parabel

23. september 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nu ligger det sådan at jeg er i gang med en utrolig nem opgave og jeg kender svaret osv, MEN af en eller anden grund kommer jeg ikke frem til det rigtige via hånden og opgaven lyder: en parabel er givet ved y=-x^2+4-7, og en ret linje er givet ved y=-4x+3 hvor jeg herefter skal gøre rede for at parablen og linjen har netop 2 skæringspunkter.. Dette er hvad jeg har tænkt

jeg sætter ligningerne overfor hinanden

 

-x^2+4*x-7 = -4*x+3

x^2-8*x+10 = 0

Vi finder d

d = 4^2-4*10=24

og løser herefter hvor mange rødder den har

x = 4±√24/2*1= 2±√6..

Det burde give 4±√6, men jeg kan ikke se min fejl, hvorfor jeg 2±√6 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Det giver også 4±√6 :)

Du laver en fejl når du reducerer x=

 

x= (-b±√d)/2a  =>

x= (8±√24)/2   =>

x=8/2±√(24/4)  =>

x=4±√6


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2012 af peter lind

d= (-8)2-4*10

x= (-b±kvrod(d) )/2


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.