Matematik

HASTER!!!!!!!

23. september 2012 af lettie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har to irreterende opgaver der driller!!!

 

2.   x=3(7a+b) + 8(a+3b)

 

3.   y= a(a-b) + b(a+b)

 

Kan i resultatet på disse???????

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Find på en mere passende overskrift næste gang.

Gang ind i parenteserne og reducer. Det bør du selv kunne klare.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Prøv at gang parenteserne ud og skriv gerne her igen hvis du vil have det kontrolleret


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af powpow (Slettet)

x=3(7a+b) + 8(a+3b)

x= 21a+3b + 8a+ 24b

x= 29a + 27b

Man kan ikke reducere mere så det er svaret for den første, nu må du selv prøve at lave den anden vi skal jo ikke sidde og lave dine lektier for dig


Svar #4
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Tak for hjælpen.

Ved overhovedet ikke om det her er rigtigt, men man har vel lov at prøve sig frem:

 

y=a(a-b) +b (a+b)

y= -a+b+a+b

= -a+b

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er helt galt. Du ganger ikke korrekt ind med a og b, og du ændrer fortegn, hvor der ikke skal ændres fortegn.

y = a(a-b) +b (a+b)

   = a·a - a·b + b·a + b·b = ...


Svar #6
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Er reduceringen så: a * b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, slet ikke. Hvordan skriver man også a·a ? og b·b ?


Svar #8
23. september 2012 af lettie (Slettet)

a2  og b2  ?

 

Hvordan reducere jeg den så ned?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja. Så benyt det til at reducere færdig. De to led -a·b og +a·b går jo ud mod hinanden. Tilbage er der så

a2 + b2


Svar #10
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Nåhhh, nu er jeg med, tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: HASTER!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.