Matematik

Undersøg om A.t og V.t har en grænseværdi for t --> Uendelig

23. september 2012 af Sebber9 (Slettet)

A.t = ln(t)

V.t= pi*(t-1)/t

m.t= ((x,y)l1 (=<) x (=<)t  ^ 0 (=<) y (=<) 1/x

 

Hvordan løser jeg denne opgave? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er en underlig notation med A.t og V.t , og hvad har det kryptiske med m.t at gøre med opgaven?

Det bør være kendt, at logaritmefunktionerne går mod ∞ , når argumentet går mod ∞ .

Ved V(t) = π·(t-1)/t har man V(t) = π·(1 - (1/t))

Benyt, at 1/t → 0 for t → ∞ .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2012 af peter lind

ln(t) ->∞

I m.t divider t ind i hver led i parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Måske m.t skal læses

m.t = {(x,y) | 1 ≤ x ≤ t ∧ 0 ≤ y ≤ 1/x}


Skriv et svar til: Undersøg om A.t og V.t har en grænseværdi for t --> Uendelig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.