Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Litteratur inden for postmodernisme (SRP Engelsk-Mediefag).

24. september 2012 af Gano123 (Slettet)
Hej SP.

Som I nok ved, er SRP lige om hjø;rnet. Jeg har valgt at lade postmodernismen blive mit område. Jeg havde i tankerne at bruge filmatiseringen af American Psycho som litteratur inden for Mediefag. Mit spørgsmål bliver derfor, hvorledes det ville være bedst at bruge bogen som Engelsk litteratur med henblik på en sammenligning, eller om jeg i stedet burde benytte mig af et helt andet værk?
Håber I har mod på at hjælpe. :-)

Brugbart svar (2)

Svar #1
27. november 2012 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet)

Nu ved jeg det er lidt sent at svare, og du nok allerede har valgt fokus område, men jeg vil alligevel lige komme med et svar. bedre sent end aldrig, ik?

jeg skal også til at skrive srp og jeg har sjovt nok også valgt american psycho, indenfor mediefag og engelsk, jeg har valgt at bruge bogens af bret easton ellis, og filmen, jeg ladet både yuppiekulturen og postmodernismen blive mit fokusområde, det ville være en super god ide at bruge bogen, og det håber jeg da også du har valgt, romanen og bogen adskiller sig meget fra hinanden, selvom de selvfølgelig også ligner hinanden, kommer man meget mere i dybden med Batemans person, i bogen, samtidig med at Ellis skrivestil og fortællerstemmen i romanen også har stor indflydelse på Bateman person, da det er en jeg-fortæller, oplever man alt gennem ham, og samtidig med at skrivestilen ændres, i en mere aggressiv og voldsom tone, ændres batemans person også .

Hvis du ønsker at lave en sammenligning, kan du enten vælge at lave det som et diskuterende del i din srp det tror jeg nemlig at jeg vil, til slut sammenligne måden dele af bogen er adaptet til en filmversion, og hvilke muligheder der har været, personligt synes jeg at bogen er et rigtig godt valg, især fordi man kommer helt ind til roden af batemans person, og samtidig lærer utrolig meget om yuppiernes tankegang og det endeløse behov for materielle mærkevarer, samtidig skildres postmodernismen også i høj grad da det jo ligger indenfor denne kategori :) jeg håber du har valgt at bruge bogen som en engelsk litteratur, da der er utrolig meget stof at tage fat i, og ja postmodernismen er selvfølgeligt et fint fokus :)


Svar #2
29. maj 2013 af Gano123 (Slettet)

Mange tak for dit svar, selvom jeg først ser det længe efter du har skrevet dit indlæg.

Jeg valgte at benytte mig af romanen inden for engelsk og valgte i stedet The Machinist som mit værk inden for mediefag. Dertil kunne jeg lave en komparativ analyse af de postmoderne elementer, der optræder i hvert af værkerne. Jeg fik 12 for min SRP, så det gik heldigvis godt! :-)
Håber ligeledes du endte i den gode ende af karakterskalaen.


Skriv et svar til: Litteratur inden for postmodernisme (SRP Engelsk-Mediefag).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.