Matematik

Funktionsforskrift

24. september 2012 af Anne1241 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for en funktion f er en ret linje, der har hældningskoeffivienten 3 og skærer x-aksen i punktet i P(2,0)

1) bestem forskriften for funktion f. ?

 

Tvivler om det giver f(x) -3x+2 eller f(x) 3x+2 måske det helt tredje, nogen der måske kunne hjælpe? :/

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Læs opgaven. Linien skal have hældningskoefficienten 3. Linien har derfor en ligning af formen

y = 3x + b .

Bestem b ud fra den anden oplysning.


Svar #2
24. september 2012 af Anne1241 (Slettet)

Så det er netop f(x)3x+2? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Indsæt den givne oplysning om punktet P(2,0) og bestem så b.


Svar #4
24. september 2012 af Anne1241 (Slettet)

Er det 6, prøv høre er fuldstændig blank :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

I stedet for at gætte skal du skrive ligningen ned og så løse den.

Punktet P(2,0) skal ligge på linien med ligningen y = 3x + b, dvs

      0 = 3·2 + b


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. september 2012 af Shruikan (Slettet)

0=3*2+b

0=6+b

0-6=6-6+b

b=-6


Svar #7
24. september 2012 af Anne1241 (Slettet)

(0.6)?

Føler mig dum lige nu :-/


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du fik det så foræret i #6.


Svar #9
24. september 2012 af Anne1241 (Slettet)

Okay tak skal i have:-)


Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.