Matematik

Differentialligninger/konstant

25. september 2012 af Andreww (Slettet)

∫(1/y) dy = ∫-x dx + k

Løsning:  y = k·e-0.5x          reduceret af:  y = e-0.5x^2 · ek   hvor ek er en kostant, hvor man bare skriver k.

Lad os antage at y(0) = 2 og isolere k:

2 = k·e-0.5·0 ⇔ k = 2               2 = e-0.5·0 · ek        ⇔  k = ln(2)

 

Et andet eksempel:

∫y dy = ∫x dx + k

Løsning:  y = ±√(x2+2k)

Her forbliver 2k, hvilket forvirrer mig en anelse i forbindelse med det første eksempel. Hvad er det jeg overser ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

I det andet eksempel kan man skrive k' i stedet for 2k .


Svar #2
25. september 2012 af Andreww (Slettet)

Okay, tænkte det nok selvom alle lærebøger skriver 2k. Tak.


Skriv et svar til: Differentialligninger/konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.