Matematik

Hjæææælp (tangent)

26. september 2012 af annadjensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har meget svært ved denne opgave i  min blæk... nogen der kan gennemskue hvordan den skal løses?

En funktion f er givet ved f(x):=x^(2)-50*ln(x)|x>0

Det oplyses, at der netop er én værdi af x0, således at linjen med ligningen y=f'(x0)*x er en tangent til grafen for f.
c) Bestem denne værdi af x0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Tangentens ligning er givet ved:

y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)

Nu, da din ligning er på formen: y = f'(x0)·x , så: -f'(x0)*x0 + f(x0) = 0

Nu kan du finde x0:

-(2*x-50/x0)*x0 +x02-50*ln(x0)= 0

Her finder du x0


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af Andreww (Slettet)

f'(x0)·x = f'(x0)·(x-x0) + f(x0)     ⇔   f'(x0)·x0 = f(x0)     løs denne ligning.

 

 


Skriv et svar til: Hjæææælp (tangent)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.